Denumire:
· Furosoral 10 mg – 10 tablete
Producător:
· Maravet / LeVet
Descriere:
· Furosoral 10 mg comprimate pentru câini și pisici este utilizat pentru tratamentul hidrotoraxului, hidropericarditei, ascitei și edemului, în special asociate cu insuficiența cardiaca și disfuncția renală.
Ingrediente:
· Un comprimat conține: Substanța activă: Furosemidă 10 mg
· Excipienți
Beneficii cheie:
· Tratamentul hidrotoraxului, hidropericarditei, ascitei și edemului, în special asociate cu insuficiență cardiaca și disfuncția renală.
Destinată:
· Câinilor și pisicilor.
Mod de administrare:
· Administrare orală.
Formă de prezentare:
· Blistere a câte 10 comprimate.
Dozaj:
· Doza recomandată pentru începerea tratamentului este de 2,5-5 mg de furosemidă per kg greutate corporală pe zi, corespunzând la 1/2-1 comprimat per 2 kg de greutate corporala.
· În cazuri edematoase severe sau în cazuri refractare, doza zilnică poate fi dublată inițial.
· Pentru întretinere, doza zilnică trebuie adaptata de catre medicul veterinar la cea mai redusa doza eficace, în functie de răspunsul clinic la tratament al câinelui/pisicii.
Posibile efecte adverse:
· În cazuri rare poate apărea scaun moale. Aceste semne sunt tranzitorii și ușoare și nu necesită întreruperea tratamentului.
· Din cauza acțiunii diuretice a furosemidei, pot aparea hemoconcentrație și insuficiență circulatorie. În cazul tratamentului prelungit, pot aparea deficit electrolitic (inclusiv hipokaliemie, hiponatremie) și deshidratare.
· Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.
Precauții:
· Nu se utilizează la animale care prezintă hipovolemie, hipotensiune arterială sau deshidratare.
· Nu se utilizează în caz de insuficiență renală cu anurie.
· Nu se utilizează în caz de deficit electrolitic.
· Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate cunoscută la furosemidă, sulfonamide sau la oricare dintre excipienți.
Precauții speciale pentru utilizare la animale:
· Furosemida trebuie utilizată cu precauție în cazul dezechilibrului electrolitic și/sau hydric preexistent, al funcției hepatice alterate (poate precipita apariția comei hepatice) și al diabetului zaharat.
· În cazul tratamentului prelungit, trebuie monitorizate frecvent statusul hidratării și concentrațiile serice de electroliți.
· Cu 1-2 zile înainte, precum și după inițierea administrării de diuretice și inhibitori ai ECA, trebuie monitorizate funcția renală și statusul hidratării.
· Eficacitatea terapeutica poate fi afectată de aportul crescut de apă potabilă. Atunci când starea animalului permite acest lucru, în timpul tratamentului aportul de apa trebuie restricționat la nivelurile fiziologic normale.
· Furosemida trebuie utilizată cu precauție la pacienții cu sindrom nefrotic.
Mod de păstrare:
· A se depozita în loc ferit de umezeală și expunere directă la soare, la temperaturi de până la 25°C.
În caz de supradoză:
· Dozele mai crescute decât cele recomandate pot provoca surditate tranzitorie, probleme legate de echilibrul electrolitic si hidric, efecte la nivelul SNC (letargie, coma, convulsii) și efecte cardiovasculare (hipotensiune arteriala, tulburări de ritm cardiac, colaps), în special la animalele în vârsta și slăbite. Tratamentul este simptomatic.